Συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό.

Τόνερ HP - Εγκατάσταση νέου τόνερ

Τόνερ HP - Εγκατάσταση νέου τόνερ

Τόνερ HP - Τα πιο δημοφιλή αναλώσιμα

Τα τόνερ HP είναι τα πιό δημοφιλή αναλώσιμα εκτυπωτών, αφού η εταιρία κατάφερε να πουλήσει πάνω από 42εκ. εκτυπωτές το 2014, έναντι μόλις 22εκ. του κατασκευαστή που ακολουθεί, κατέχοντας το 39,6% της αγοράς.

H Hewlett Packard, μετά απο 20 χρόνια έρευνας και εξέλιξης, κατασκευάζει τόνερ που παρέχουν εντυπωσιακές εκτυπώσεις, υψηλή απόδοση και αξιοπιστία ενώ ήταν από τις πρώτες εταιρίες που ιοθέτησε πρόγραμμα ανακύκλωσης τόνερ συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Τόνερ HP - Laserjet P1005

 

Στις γραμμές που ακολουθούν, θα δούμε βήμα βήμα πως γίνεται η αντικατάσταση ενός τόνερ με ένα καινούργιο.

Έυρεση του σωστού μοντέλου

Πριν αγοράσουμε κάποιο τόνερ HP, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το μοντέλο που ψάχνουμε. Δεν ταιριάζουν όλα τα τόνερ σε όλους τους εκτυπωτές HP, αλλά ο κάθε εκτυπωτής είναι συμβατός με συγκεκριμένο τόνερ. Βέβαια, πολλά τόνερ ταιρίαζουν σε αρκετούς εκτυπωτές αλλά είναι συνήθως παραπλήσια μοντέλα.

Το μοντέλο του τόνερ που είναι συμβατό με τον εκτυπωτή μας μπορεί να βρεθεί με τους παρακάτω τρόπους:

Βάσει μοντέλου εκτυπωτή: Στη συσκευασία κάθε τόνερ, αναφέρονται τα μοντέλα των εκτυπωτών HP με τα οποία είναι συμβατό. Μια ασφαλής λοιπόν πρακτική είναι να γνωρίζουμε το μοντέλο του εκτυπωτή μας και βάσει αυτού να επιλέγουμε το σωστό τόνερ.

Βάσει μοντέλου τόνερ: Κάθε τόνερ διαθέτει έναν μοναδικό κωδικό που αναγράφεται τόσο στη συσκευασία όσο και πάνω στο τόνερ. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ένα τόνερ HP 78Α με πλήρες κωδικό CE278A (αναγράφεται πάνω δεξία)

Στο officeplus.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα τόνερ HP για κάθε εκτυπωτή με μερικά κλικ!

Τόνερ HP

Τόνερ HP

Εγκατάσταση νέου τονερ HP

Αφού είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει το σωστό τόνερ για τον εκτυπωτή μας, προχωράμε στην τοποθέτησή του στον εκτυπωτή.

Αρχικά, ανοίγουμε την πόρτα του τόνερ και αφαιρούμε το παλιό τόνερ απλά τραβόντας το απαλά και ελαφρά προς τα πάνω απο τη λαβή που διαθέτει.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη συσκευασία του καινούργιου τόνερ. Προσοχή: Το καινούργιο τόνερ διαθέτει στο πλάι προστατευτικά ή ταινίες ασφαλείας που είναι συνήθως επισημασμένα με πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα και πρέπει να αφαιρεθούν πριν τη χρήση.

Αφού αφαιρέσουμε όλα τα προστατευτικά ασφαλείας, τό τόνερ έιναι έτοιμο για χρήση. Πρίν όμως το τοποθετήσουμε στον εκτυπωτή, το κουνάμε ελαφρά μπρος - πίσω ώστε να διανεμηθεί σωστά ο περιεχόμενος γραφίτης.

Τέλος, τοποθετούμε το τόνερ στον εκτυπωτή, πιάνοντας το από τη λαβή που διαθέτει στο πάνω μέρος και κλείνουμε το πορτάκι του εκτυπωτή μας.

Δείτε στο παρακάτω video πως να αντικαταστήσετε ένα τόνερ HP σε μονόχρωμους εκτυπωτές της Hewlett Packard.

Δείτε τα best sellers τόνερ εκτυπωτών στο officeplus.gr

Τόνερ HP - Εγκατάσταση νέου τόνερ

Δημοσιεύτηκε από Officeplus