Χρήσιμα Άρθρα

Τόνερ HP – Εγκατάσταση νέου τόνερ

Τόνερ HP στο officeplus.gr

Τόνερ HP – Τα πιο δημοφιλή αναλώσιμα

Τα τόνερ HP είναι τα πιό δημοφιλή αναλώσιμα εκτυπωτών, αφού η εταιρία κατάφερε να πουλήσει πάνω από 42εκ. εκτυπωτές το 2014, έναντι μόλις 22εκ. του κατασκευαστή που ακολουθεί, κατέχοντας το 39,6% της αγοράς.

H Hewlett Packard, μετά απο 20 χρόνια έρευνας και εξέλιξης, κατασκευάζει toners που παρέχουν εντυπωσιακές εκτυπώσεις, υψηλή απόδοση και αξιοπιστία ενώ ήταν από τις πρώτες εταιρίες που ιοθέτησε πρόγραμμα ανακύκλωσης τόνερ συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στις γραμμές που ακολουθούν, θα δούμε βήμα βήμα πως γίνεται η αντικατάσταση ενός τόνερ με ένα καινούργιο.

 

Διάβασε επίσης: Τι λάπτοπ να πάρω; Οδηγός αγοράς για να επιλέξεις το καλύτερο Laptop

 

Έυρεση του σωστού μοντέλου

Πριν αγοράσουμε κάποιο τόνερ HP, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το μοντέλο που ψάχνουμε. Δεν ταιριάζουν όλα τα τόνερ σε όλους τους εκτυπωτές HP, αλλά ο κάθε εκτυπωτής είναι συμβατός με συγκεκριμένο τόνερ. Βέβαια, πολλά τόνερ ταιρίαζουν σε αρκετούς εκτυπωτές αλλά είναι συνήθως παραπλήσια μοντέλα.

Το μοντέλο του toner που είναι συμβατό με τον εκτυπωτή μας μπορεί να βρεθεί με τους παρακάτω τρόπους:

Βάσει μοντέλου εκτυπωτή: Στη συσκευασία κάθε τόνερ, αναφέρονται τα μοντέλα των εκτυπωτών HP με τα οποία είναι συμβατό. Μια ασφαλής λοιπόν πρακτική είναι να γνωρίζουμε το μοντέλο του εκτυπωτή μας και βάσει αυτού να επιλέγουμε το σωστό τόνερ.

Βάσει μοντέλου τόνερ: Κάθε τόνερ διαθέτει έναν μοναδικό κωδικό που αναγράφεται τόσο στη συσκευασία όσο και πάνω στο τόνερ. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ένα toner HP 78Α με πλήρες κωδικό CE278A (αναγράφεται πάνω δεξία)

 

Τόνερ HP

 

Βρες το μελάνι εκτυπωτή που ψάχνεις σε 3 βήματα ΕΔΩ

 

Εγκατάσταση νέου τονερ

Αφού είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει το σωστό τόνερ για τον εκτυπωτή μας, προχωράμε στην τοποθέτησή του στον εκτυπωτή.

Αρχικά, ανοίγουμε την πόρτα του τόνερ και αφαιρούμε το παλιό τόνερ απλά τραβόντας το απαλά και ελαφρά προς τα πάνω απο τη λαβή που διαθέτει.

 

Laser εκτυπωτής

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη συσκευασία του καινούργιου τόνερ. Προσοχή: Το καινούργιο τόνερ διαθέτει στο πλάι προστατευτικά ή ταινίες ασφαλείας που είναι συνήθως επισημασμένα με πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα και πρέπει να αφαιρεθούν πριν τη χρήση.

 

Αφαιρεση ταινίας ασφαλείας

Αφού αφαιρέσουμε όλα τα προστατευτικά ασφαλείας, τό τόνερ έιναι έτοιμο για χρήση. Πρίν όμως το τοποθετήσουμε στον εκτυπωτή, το κουνάμε ελαφρά μπρος – πίσω ώστε να διανεμηθεί σωστά ο περιεχόμενος γραφίτης.

 

Hp cartridge

Τέλος, τοποθετούμε το τόνερ στον εκτυπωτή, πιάνοντας το από τη λαβή που διαθέτει στο πάνω μέρος και κλείνουμε το πορτάκι του εκτυπωτή μας.

 

HP Laser printer

Δείτε στο παρακάτω video πως να αντικαταστήσετε ένα τόνερ HP σε μονόχρωμους εκτυπωτές της Hewlett Packard.

 

 

Πηγή: hp.com

Δείτε τα best sellers τόνερ εκτυπωτών στο officeplus.gr