Χρήσιμα Άρθρα

Μελάνια Epson: Πως να τα αντικαταστήσετε.

Μελάνια Epson στο officeplus.gr

Μελάνια Epson – Διαδικασία

Αν αλλάζετε μελάνια Epson στον εκτυπωτή σας για πρώτη φορά και η διαδικασία σας φαίνεται πολύπλοκη, διαβάστε πως γίνεται η αλλαγή μελανοδοχείων σε Epson εκτυπωτές σε μερικά απλά βήματα.

 

Μελάνια Epson: Αγορά σωστού μελανιού

Για να βεβαιωθέιτε πως θα αγοράσετε τα μελάνια Epson που ταιρίαζουν στον εκτυπωτή σας, καταγράψτε τη μάρκα και το μοντέλο του εκτυπωτή σας (πχ Epson SX105), είτε καταγράφοντας τον κωδικό του μελανοδοχείου (πχ Epson T0712 Cyan).

Στο officeplus.gr θα βρείτε μελάνια Epson για όλους τους εκτυπωτές Epson σε ανταγωνιστικές τιμές αλλά και συμβατά μελάνια Epson με 18 μήνες εγγύηση για να μειώσετε το κόστος των εκτυπώσεών σας.

Βρες το μελάνι εκτυπωτή που ψάχνεις σε 3 βήματα ΕΔΩ

 

Προετοιμασία εγκατάστασης

Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μελανοδοχείο χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του εκτυπωτή. Μην ανοίγετε τη συσκευασία του μελανοδοχείου μέχρι να είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε το δοχείο στον εκτυπωτή. Το δοχείο είναι συσκευασμένο σε κενό για να διατηρείται η αξιοπιστία του. Επίσης, μην αφαιρείτε το δοχείο από τον εκτυπωτή μέχρι να είστε έτοιμοι να το αντικαταστήσετε από ένα άλλο.

 

Αλλαγή μελανοδοχείων

Ανοίξτε το κάλυμμα του εκτυπωτή και πατήστε το κουμπί μελανιού  . Η κεφαλή εκτύπωσης μετακινείται στη θέση ελέγχου του δοχείου μελανιού και η φωτεινή ένδειξη λειτουργίας    αρχίζει να αναβοσβήνει. Το δοχείο μελανιού που υποδεικνύεται από το παρακάτω σημάδι είτε έχει αναλωθεί είτε είναι χαμηλής στάθμης.

 

Προσοχή!

Μην μετακινείτε την κεφαλή εκτύπωσης με το χέρι, καθώς μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στον εκτυπωτή. Πρέπει πάντα να πατάτε το κουμπί μελανιού    για να την μετακινήσετε. Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αγγίζετε το λευκό επίπεδο καλώδιο που βρίσκεται στο εσωτερικό του εκτυπωτή.

 

Επιβεβαίωση κατάστασης μελανοδοχείων

Αν ένα μελανοδοχείο είναι χαμηλής στάθμης μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε μέχρι να τελειώσει πλήρως. Για να επιβεβαιώσετε την κατάσταση του μελανοδοχείου, εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα “Status Monitor” της Epson (αν έχει εγκατασταθεί).

Αν περισσότερα από ένα δοχεία μελανιού έχουν τελειώσει ή είναι χαμηλής στάθμης, η κεφαλή του εκτυπωτή μετακινείται προς το σημάδι   . Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που πατάτε το κουμπί μελανιού   μέχρι τη στιγμή που θα έχουν υποδειχθεί όλα τα δοχεία μελανιού που έχουν αναλωθεί ή έχουν χαμηλή στάθμη.

Όταν όλα τα δοχεία μελανιού που έχουν αναλωθεί ή που έχουν χαμηλή στάθμη έχουν υποδειχθεί, η κεφαλή εκτύπωσης μετακινείται στη θέση αντικατάστασης του δοχείου μελανιού, όταν πατάτε το κουμπί μελανιού  .

 

Προετοιμασία μελανοδοχείου

Αφαιρέστε το καινούργιο δοχείο μελανιού από τη συσκευασία. Προσέξτε ώστε να μην σπάσετε τα άγκιστρα που υπάρχουν πλευρικά του δοχείου μελανιού, όταν το αφαιρείτε από τη συσκευασία του. Μην ακουμπάτε το πράσινο τσιπ ολοκληρωμένου κυκλώματος στο πλάι του δοχείου καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δοχείο μελανιού.

 

Μελάνια Epson: Προσοχή!

Πρέπει πάντα να εγκαθιστάτε ένα δοχείο μελανιού αμέσως μετά την αφαίρεση του παλιού δοχείου. Αν το δοχείο δεν εγκατασταθεί εγκαίρως, η κεφαλή εκτύπωσης μπορεί να στεγνώσει και να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει εκτύπωση.Αφαιρέστε την κίτρινη ταινία από τη βάση του δοχείου και κατόπιν το προστατευτικό κλίπ (εάν υπάρχει).

 

Προετοιμασία μελανοδοχείου epson

Πρέπει να αφαιρείτε την κίτρινη ταινία από το δοχείο πριν το εγκαταστήσετε, διαφορετικά η ποιότητα εκτύπωσης μπορεί να παρουσιάσει απόκλιση ή ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση της εκτύπωσης.Αν έχετε εγκαταστήσει ένα δοχείο μελανιού χωρίς να αφαιρέσετε την κίτρινη ταινία, βγάλτε το δοχείο από τον εκτυπωτή, αφαιρέστε την κίτρινη ταινία και στη συνέχεια εγκαταστήστε το εκ νέου. Μην αφαιρείτε τη διάφανη σφραγίδα από τη βάση του δοχείου, το δοχείο μπορεί να αχρηστευθεί.

 

Epson Ink Cartidge

Μην αφαιρέσετε ή σκίσετε την ετικέτα του δοχείου, καθώς μπορεί να προκληθεί διαρροή μελανιού.

 

Αλλαγή μελανιών

 

Αφαίρεση κενού δοχείου

Πιέστε τη γλωττίδα στο πίσω μέρος του μελανοδοχείου που επιθυμείτε να αντικαταστήσετε και ανασηκώστε το δοχείο ευθεία και πάνω από τον εκτυπωτή.

 

Τοποθέτηση μελανιού epson

 

Τοποθέτηση νέου δοχείου

Τοποθετήστε το καινούργιο δοχείο μελανιού στην κεφαλή του εκτυπωτή με τη βάση προς τα κάτω. Στη συνέχεια, πιέστε το δοχείο μελανιού προς τα κάτω μέχρι να ασφαλίσει στη θέση του. Όταν ολοκληρώσετε την αντικατάσταση των δοχείων, κλείστε το κάλυμμα των δοχείων και το κάλυμμα του εκτυπωτή.

 

Ολοκλήρωση εγκατάστασης

Πατήστε το κουμπί μελανιού  . Ο εκτυπωτής μετακινεί την κεφαλή εκτύπωσης και ξεκινά τη φόρτωση του συστήματος παροχής μελανιού. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Όταν έχει ολοκληρωθεί η φόρτωση του μελανιού, η κεφαλή εκτύπωσης επανέρχεται στην αρχική της θέση. Η φωτεινή ένδειξη λειτουργίας   σταματά να αναβοσβήνει και παραμένει αναμμένη και η φωτεινή ένδειξη μελανιού   σβήνει.

Σημ. Η φωτεινή ένδειξη λειτουργίας    συνεχίζει να αναβοσβήνει όσο διαρκεί η φόρτωση του μελανιού. Μην απενεργοποιείτε τον εκτυπωτή όσο αναβοσβήνει η φωτεινή ένδειξη. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η φόρτωση του μελανιού.

 

μελανοδοχεία epson

 

Μελάνια Epson: Λειτουργίες συντήρησης

Μόλις εγκαταστήσετε επιτυχώς τα κενά μελανοδοχεία με καινουργια, καλό θα ήταν να εκτελέσετε τη λειτουργία καθαρισμού κεφαλής και ευθυγράμμιση κεφαλής. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε στη μέγιστη απόδοση του εκτυπωτή σας.

Για επιπλέον υποστήριξη, για να κατεβάσετε τους πιό πρόσφατους οδηγούς (drivers) του Epson εκτυπωτή σας ή τα εγχειρίδια χρήσης του, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Epson: www.epson.gr/support

Κάντε κλικ στο officeplus.gr και βρείτε όλα τα μελάνια Epson, αυθεντικά η συμβατά, για κάθε τύπο εκτυπωτη, σε χαμηλές τιμές!

 

Δείτε το σχετικό Video:

Δείτε και το σχετικό Video

Related Posts