Συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό.

Σφραγίδες: όλα όσα θα έπρεπε να ξέρετε!

Σφραγίδες: όλα όσα θα έπρεπε να ξέρετε!

Σφραγίδες: όλα όσα θα έπρεπε να ξέρετε!

Πρίν παραγγείλετε σφραγίδες online, διαβάστε όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε ώστε να διαλέξετε τη σωστή σφραγίδα!

Πότε χρειάζεται μια σφραγίδα;

H σφραγίδα είναι απαραίτητη κατά τη διαδικασία ίδρυσης μιας ατομικής επιχείρησης ή εταιρίας ώστε να σφραγιστούν τα βιβλία και στοιχεία της υπό έναρξης επιχείρησης. Επιπλέον, οι σφραγίδες χρησιμοποιούνται για την σφράγιση κάθε χειρόγραφου λογιστικού εντύπου (τιμολόγιο, απόδειξη κ.α.) που εκδίδει η εταιρία, για τη σφράγιση αξιόγραφων όπως οι επιταγές και, γενικότερα, για κάθε λογιστική πράξη της επιχείρησης. Φυσικά, οι σφραγίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους λόγους: μπορείτε να τυπώσετε το λογότυπο της επιχείρησής σας ή το όνομά σας ώστε να σας γλιτώνει χρόνο από το να το γράφετε ολογράφως.

Ποια στοιχεία πρέπει να αναγράφει μια σφραγίδα επιχείρησης;

Η σφραγίδα πρέπει να αναγράφει τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης. Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.10 του ΚΒΣ, ως πλήρη στοιχεία μιας επιχείρησης  νοούνται το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία, το επάγγελμα, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. και η αρμόδια ΔΟΥ. Σε μερικά επαγγέλματα (πχ ιατροί), θα πρέπει να αναγράφεται ο Α.Μ.Κ.Α ή ο αριθμός μητρώου (Α.Μ.).

Εκτός όμως από τα απαραίτητα στοιχεία της επιχείρησης, μπορούν προαιρετικά να προστεθούν και στοιχεία επικοινωνίας όπως ο αριθμός τηλεφώνου ή fax,  email & η διεύθυνση της ιστοσελίδα, ακόμα και το λογότυπό της επιχείρησης.

Πως κατασκευάζεται μια σφραγίδα

Μια τυπική σφραγίδα αποτελείται από το στέλεχος (πλαστικό ή ξύλινο) πάνω στο οποίο εφαρμόζεται το υλικό που γίνεται το τύπωμα των στοιχείων (λάστιχο). Το λάστιχο κατασκευάζεται σε χαρακτικά μηχανήματα με χρήση laser ώστε η κατασκευή σφραγίδας να έχει μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα.

Τι τύποι σφραγίδας υπάρχουν;

 

Ξύλινες Σφραγίδες στη Θεσσαλονίκη (Ξύλινες)

Είναι η πιο απλή μορφή σφραγίδας. Το ξύλινο στέλεχος μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα χρειαστεί, αλλά για κάθε σχεδόν χρήση της, η σφραγίδα χρειάζεται πρώτα να μελανωθεί σε ένα ταμπόν μελάνης. Το χρώμα αποτύπωσης μιας ξύλινης σφραγίδας εξαρτάται από το μελάνι που έχει χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση του ταμπόν και συνήθως το συναντάμε σε συγκεκριμένα  χρώματα: μαύρο, μπλε, κόκκινο, πράσινο.

 

Σφραγίδες στη Θεσσαλονίκη (Αυτόματες - αυτομελανούμενες)Αυτόματες

Οι αυτόματες σφραγίδες λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστό ταμπόν, αφού είναι αυτομελανούμενες. Ο αυτόματος μηχανισμός σφραγίδας δέχεται ένα ταμπόν σε μορφή cartridge το οποίο σε κάθε χρήση μελανώνει τη σφραγίδα και διαρκεί για αρκετές εκατοντάδες σφραγίσματα. Κατασκευάζονται συνήθως σε τετράγωνα ή στρόγγυλα σχήματα ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές μεγέθους ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. Οι αυτόματες σφραγίδες έχουν το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους, της γρήγορης σφράγισης με ακρίβεια  ενώ, επιπλέον, μειώνουν τον κίνδυνο διαρροής μελανιού. Οι πιό γνωστοί κατασκευαστές αυτόματων σφραγίδων είναι η Trodat, Shiny και Colop.

 

Τύποι αυτόματων σφραγίδων

Οι αυτόματες σφραγίδες κατασκευάζονται σε διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται:

  • Αυτόματες σφραγίδες τσέπης: Είναι αυτομελανούμενες σφραγίδες με μηχανισμό που αναδιπλώνεται ώστε να καταλαμβάνει το λιγότερο δυνατό χώρο.
  • Αυτόματες μεταλλικές: Κατασκευάζονται από μέταλλο και ενισχυμένα εξαρτήματα, ώστε να αντέχουν για αμέτρητες αποτυπώσεις.
  • Απλές αυτόματες: Οι πιο διαδεδομένες αυτόματες σφραγίδες, κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας πλαστικό. Διαθέτουν μηχανισμό και catridge μελάνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χιλιάδες φορές χωρίς πρόβλημα, ενώ έχουν χαμηλό βάρος και μικρές διαστάσεις.
  • DIY αυτόματες σφραγίδες: Είναι απλές αυτόματες σφραγίδες των οποίον το κείμενο το δημιουργεί ο χρήστης χωρίς κανένα μηχάνημα, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις, πολύ απλά και γρήγορα, «κουμπώνοντας» τα γράμματα στο στέλεχος της σφραγίδας. Το πλεονέκτημα αυτών των σφραγίδων είναι ότι μπορούν να γίνουν διορθώσεις πολύ εύκολα αν κάποιο στοιχείο της αλλάξει στο μέλλον.
  • Αρίθμησης: Οι σφραγίδες αρίθμησης διαθέτουν προτυπωμένους αριθμούς σε έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό (αυτόματο ή χειροκίνητο)  ώστε ο χρήστης να δημιουργεί μια αλληλουχία αριθμών. Ο συγκεκριμένος τύπος σφραγίδας βρίσκει εφαρμογή στην αρίθμηση λογιστικών εντύπων, στην αρίθμηση προϊόντων σε μια γραμμή παραγωγής κτλ.
  • Τίτλων: Είναι αυτόματες σφραγίδες με μεταβλητό, προκατασκευασμένο κείμενο.

Κόστος Σφραγίδας

Το κόστος σφραγίδας, εξαρτάται από το μηχανισμό που θα χρησιμοποιηθεί και τις σειρές κειμένου που θα χαρακτούν στο λάστιχο. Σε μεγαλύτερες σε μέγεθος σφραγίδες ή στην κατασκευή σφραγίδων με λογότυπο, η χρέωση γίνεται ανά τετραγωνικό πόντο.

Μπορείτε να δείτε τις τιμές μιας ξύλινης σφραγίδας κάνοντας κλικ εδω ή τις τιμές μιας αυτόματης σφραγίδας κάνοντας κλικ εδω.

Παράδοση

Οι σφραγίδες κατασκευάζονται κατόπιν online ή τηλεφωνικής παραγγελίας και αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που θα αναγράφονται σε αυτή. Η παράδοση γίνεται δωρεάν στη Θεσσαλονίκη εντός 1-2 ημερών (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις) ή βάσει χρέωσης Elta Courier στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δημοσιεύτηκε από Officeplus